Доступність посилання

ТОП новини

Путін проти бойкоту Євро-2012 і пропонує лікувати Тимошенко в Росії


Прем’єр-міністр Росії Володимир Путін, який із наступного тижня знову заступає на посаду президента, заявив сьогодні, що Росія «з задоволенням» прийняла б колишнього Прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко до себе на лікування, якби вона сама і влада України погодилися на це.

Водночас Путін застеріг проти будь-якого пов’язування справи Тимошенко і проведення в Україні частини чемпіонату Європи з футболу. Згадуючи про заклики на Заході, щоб західні політики бойкотували матчі Євро-2012 в Україні, він заявив, що ні за яких обставин не можна змішувати спорт і політику.

Раніше сьогодні прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск скритикував заклики до бойкоту. Він нагадав, що сама Тимошенко не хотіла б, щоб європейський бойкот зірвав багаторічну підготовку до чемпіонату.

Водночас, за його словами, Польща поділяє занепокоєння станом здоров’я колишнього українського прем’єра в ув’язненні. Туск попередив, що репутація України «різко постраждає», якщо в справі Тимошенко не буде поліпшень.

Натомість у Великій Британії міністр закордонних справ Вільям Гейґ заявив сьогодні, що британські міністри можуть бойкотувати матчі Євро-2012, що відбуватимуться в Україні, на протест проти поводження з колишньою Прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко.

Як сказав він британській телерадіокомпанії «Бі-Бі-Сі», становище в Україні перебуває «під постійним розглядом» британського уряду, і рішення щодо можливості бойкоту в Британії ухвалять пізніше.

Учора стало відомо про рішення Австрії і Бельгії, що урядовці цих країн бойкотуватимуть заходи Євро-2012 в Україні. Раніше про ймовірний бойкот українських матчів Євро-2012 заявила Німеччина.

Чемпіонат Євро-2012, який Україна і Польща проводять спільно, починається менш як через місяць.
XS
SM
MD
LG