Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко вживає тільки соки й воду, але «не голодує» – Пшонка


Генеральний прокурор Віктор Пшонка заявив сьогодні, що колишня Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко «останніми днями» вживає тільки соки і воду. Але, виступаючи на прес-конференції в Києві, він не уточнив, який саме термін він має на увазі.

При цьому, сказав генпрокурор, на запитання працівників пенітенціарної служби щодо голодівки Тимошенко відповіла, що вона «не голодує».

Водночас, за його словами, в холодильнику в камері зберігається вся їжа, яку раніше передавали колишньому прем’єрові.

Пшонка уточнив, що, за процедурою, ув’язнений, який голодує, має подати про це офіційну заяву, після чого його чи її переводять до окремого приміщення, де нема запасів їжі, і здійснюють контроль за режимом голодування.

Раніше сьогодні генпрокурор також повідомив, що Харківська прокуратура за результатами перевірки відмовила вчора в порушенні кримінальної справи за заявами Юлії Тимошенко про побиття. За його словами, перевірка з опитуванням понад 80 учасників чи свідків подій тих днів, про які говорить колишній прем’єр, засвідчила неправдивість усього, що Тимошенко виклала в своїй заяві.

Пшонка додав, що Тимошенко має право оскаржити в суді цю постанову прокуратури про відмову в порушенні справи.

Юлія Тимошенко, яка перебуває в ув’язненні, заявляє, що зазнала фізичного насильства і тілесних ушкоджень із боку працівників виправної колонії, і на протест оголосила голодівку, яку тримає з 20 квітня, тобто нині вже 15-й день.
XS
SM
MD
LG