Доступність посилання

ТОП новини

Польський опозиціонер закликає «перенести фінал Євро-2012 з Києва до Варшави»


Голова найбільшої польської опозиційної партії «Право і справедливість» Ярослав Качинський заявив сьогодні, що Союз європейських футбольних асоціацій за нинішньої ситуації в Україні навколо колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко повинен «щонайменше перенести фінал чемпіонату з Києва до Варшави».

Як заявив опозиціонер у своєму блозі, геополітична ситуація Польщі, зокрема, безпека держави, значною мірою залежать від подій в Україні, тому, вважає він, Варшава мусить рішуче протидіяти згортанню демократії в Україні, не зупиняючись перед політичним тиском і навіть перед бойкотом української частини футбольного чемпіонату.

«Інша реакція буде, на жаль, німою згодою на подальшу антидемократичну діяльність української влади», – вважає Качинський.

За його словами, Україна копіює найгірші зразки зі Сходу, і виразне порушення прав людини в Україні, прикладом чого є ситуація ув’язненої Юлії Тимошенко, – це наслідок негативних політичних змін а також доказ дедалі більшого узалежнення України від Росії, твердить політик.

Як пише Качинський, «ситуація Юлії Тимошенко – це символ придушення демократичних дискусій в Україні та зміни геополітичного курсу цієї держави в бік Кремля».

Намагання зламати дух Тимошенко та знущання над нею, на думку Качинського, – це спроба зламати дух продемократичної опозиції. Саме тому, переконаний голова польської партії, європейські політики, як і увесь ЄС, повинні реагувати «однозначно й рішуче».

Ярослав Качинський останніми днями вже закликав офіційну Варшаву бойкотувати Євро-2012 в Україні через справу Юлії Тимошенко. Водночас прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск скритикував учора заклики бойкотувати українську частину чемпіонату Європи з футболу через становище навколо колишнього українського прем’єра.
XS
SM
MD
LG