Доступність посилання

ТОП новини

У Москві опозиція мітингує проти Путіна


У центральній частині столиці Росії Москви в неділю відбувається опозиційний «Марш мільйонів», який має на меті висловити протест проти інавгурації Володимира Путіна на третій президентський термін, що має відбутися в понеділок.

За даними поліції, в акції бере учать близько 8 тисяч людей, організатори говорять про більш як 10 тисяч. Серед демонстрантів – відомі представники російської опозиції, як-то Олексій Навальний, Григорій Явлінський, Борис Нємцов чи Михайло Касьянов.

Напередодні організатори узгодили з мерією Москви компромісний маршрут ходи і місце мітингу в центральній частині міста. Зокрема, для мітингу призначили Болотну площу, на якій раніше вже пройшли два багатодесятитисячні мітинги опозиції. Заявку на «Марш мільйонів» подали на п’ять тисяч осіб.

Учасники маршу вигукують противладні гасла, серед яких «Росія без Путіна!» За повідомленнями кореспондентів Радіо Свобода, присутніх намагаються спровокувати на бійку активісти прокремлівських молодіжних організацій, вдягнені в клоунський одяг.

Раніше в неділю прихильники Путіна влаштували свою акцію в іншому місці Москви, на Поклонній горі, яка стала для них традиційним місцем провладних мітингів. Їм мерія Москви повідомила, що їхня акція може відбуватися й без узгодження, бо не потребує його.

У кількох містах Росії раніше в неділю теж відбулися менш чисельні акції протесту напередодні інавгурації Путіна. Повідомляли також про затримання учасників чи організаторів таких акцій, а також про перешкоди, що їх чинили попередніми днями опозиційним активістам, які збиралися виїхати на марш до Москви.
XS
SM
MD
LG