Доступність посилання

ТОП новини

Барак Обама офіційно почав передвиборну кампанію


Обама йде на вибори за несприятливих економічних обставин
Обама йде на вибори за несприятливих економічних обставин
Нью-Йорк – У Сполучених Штатах, де до президентських виборів залишається півроку, президент Барак Обама офіційно почав свою передвиборну кампанію. Напередодні він виступив на багатолюдних мітингах у двох містах штатів, особливо важливих для переобрання на другий чотирирічний термін у Білому домі.

Свою передвиборну кампанію президент Обама розпочав за несприятливих економічних обставин. Нові робочі місця створюються надто повільними темпами, недостатніми для подолання рецесії. Рівень безробіття вперто тримається вище восьми відсотків. Можливо тому, виступаючи у місті Коламбус, штат Огайо, і у Річмодні, Вірджинія, Обама закликав дивитися вперед. Ззовні мітинги виглядали традиційно для дружнього величезного зібрання прихильників Обами, які скандували «Ми завелися й готові до маршу!» із музичним супроводом.

Одначе, якщо 4 роки тому гаслом його кампанії була надія й обіцянка змін, то тепер над трибуною висів новий заклик: «Уперед!». Разом із тим, президент у своїй промові підкреслював, що не відмовляється від своїх старих гасел, попри скрутні обставини. Він акцентував позитивні зрушення, зокрема, той факт, що за останні два роки приватні підприємства створили 4 мільйони нових робочих місць.

«Чи ми задоволені?»

«Чи ми задоволені? Звичайно ж, ні. Занадто багато наших друзів і рідних змушені й надалі шукати праці», – зазначив Барак Обама.

Оглядачі зауважують, що кандидат республіканців Мітт Ромні прагне зробити наступні президентські вибори свого роду референдумом щодо підсумків діяльності Обами за чотири роки.

Зі свого боку, президент-демократ нагадує, що рецесія почалася ще за президента-республіканця Джорджа Буша і стверджує, що нині йдеться не про референдум, а про вибір між його програмою і програмою Республіканської партії, мовляв, вона та сама, що була й перед фінансовою кризою.

«Вони сподіваються, що ви забудете те, що трапилося останнього разу, коли ми спробували йти за ними... Ми вже там були. Ми пам’ятаємо. Ми не підемо назад. Ми рушимо вперед», – запевнив Барак Обама.

Натомість штаб-квартира кампанії Ромні опублікувала заяву, де, зокрема, говориться: «Скільки б піднесених промов не виголошував президент Обама, фактом залишається те, що американським родинам живеться гірше за його правління».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG