Доступність посилання

ТОП новини

Обама фактично почав боротьбу на виборах


Нью-Йорк – Барак Обама офіційно має почати свою передвиборну кампанію наступного тижня, але фактично його боротьба за переобрання на друге чотириріччя у Білому домі вже точиться. Основні теми своєї кампанії Обама наголошував на зустрічах з молоддю.

Штаб-квартира передвиборної кампанії Білого дому організовує масові мітинги у місті Коламбус, штат Огайо, і в Річмонді, штат Вірджинія. Ці мітинги відбудуться на початку травня і Барак Обама виступить там разом з дружиною Мішель. Він говоритиме про вибір, перед яким стоїть американський народ. Виступаючи перед студентами в Айові, Колорадо й Північній Кароліні, Президент говорив про зростання розриву між заможною верствою і середнім класом.

«Я б не хотів, щоб це була країна, в якій дедалі меншій кількості людей жилося б дедалі краще, між тим, як дедалі більша кількість лише животіла б. Я не бажаю цього для вас, для моїх дочок, я не бажаю такого майбутнього для Америки. Ви, я, всі ми є тут завдяки тому, що хтось, колись, починаючи від наших батьків, дідів, прадідів працювали не лише для себе, а й один для одного, для майбутнього країни, тож тепер наша черга», – зазначив Барака Обама.

«Вибір між двома послужними списками»

Як зауважив Джим Мессіна, керівник кампанії президента, «йдеться про вибір не лише між двома кандидатами чи між двома партіями, Демократичною й Республіканською. Це вибір між двома послужними списками і абсолютно різними поглядами на дальший шлях країни». Мессіна критикував «нечесну, негативну», на його думку, кампанію Мітта Ромні, колишнього губернатора штату Массачусетс.

Ромні є фактичним, але поки що непроголошеним, республіканським кандидатом. У своїх промовах він гостро критикує Обаму. Мовляв, Президент є порядною, гідною людиною з добрими намірами, але він є поганим менеджером, чия економічна політика поглибила рецесію. Ромні запитує виборців: «Коли вам жилося ліпше – три роки тому чи нині?». Це майже дослівне повторення класичної тези президентського кандидата Рональда Рейгана 1980-го року. Таке запитання сприяло перемозі Рейгана над Джиммі Картером.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG