Доступність посилання

ТОП новини

Лідер лівацьких сил Греції обіцяє скасувати заходи заощадження


У Греції лідер ультралівацької Коаліції радикальної лівиці, відомої також як «Сіріза», Алексіс Ципрас заявив у вівторок, що скасує всі заходи суворого заощадження, запроваджені за умовами міжнародної фінансової допомоги країні, якщо зможе створити уряд.

Він як голова об’єднання понад десятка дрібних партій, яке виступає проти суворих реформ і здобуло друге місце на недільних парламентських виборах, отримав раніше в вівторок від президента Каролоса Папульяса доручення сформувати уряд і має на це три дні.

Це право перейшло до нього по тому, як у понеділок це не вдалося лідерові консервативної партії «Нова демократія», яка набрала найбільше голосів на виборах, Андонісові Самарасу.

На цих виборах зазнали значних втрат дві досі провідні партії, які підтримували суворі реформи, «Нова демократія» і соціалістична «ПАСОК».

Ці заходи викликають гострі протести в грецькому суспільстві. Їхній можливий зрив і припинення міжнародної допомоги, як припускають, може призвести до дефолту Греції й теоретично до її виключення з зони євро.

Аналітики припускають, що, можливо, уряд у Греції так і не вдасться створити і будуть потрібні нові вибори.
XS
SM
MD
LG