Доступність посилання

ТОП новини

У Львові затримали комуніста, який розгорнув червоний прапор


Попри заборону Львівського окружного суду проводити у місті масові акції до 9 травня зранку ветерани та представники КПУ безперешкодно прийшли на Марсове поле і поклали квіти до могил радянських воїнів і працівників НКВС.

Тим часом посилений кордон міліції оточив Пагорб слави. Як передає кореспондент Радіо Свобода, вони пропускали лише людей, які брали участь в офіційному покладанні квітів. Упродовж 30 хвилин ветерани не могли потрапити на Пагорб слави.

Зранку група представників ВО «Свобода» контролювала, чи розгорнуть комуністи червоний прапор. Коли представники львівського осередку КПУ розгорнули прапор, між свободівцями й комуністами виникла штовханина. Проте правоохоронці швидко зреагували і затримали представника комуністів, який розгорнув прапор.

Учора ввечері Львівський окружний адміністративний суд за поданням міськради заборонив проведення всіх масових заходів у визначних місцях Львова 9 травня.

Крім того, раніше Львівська міськрада вже забороняла використання у місті комуністичної та нацистської символіки, а також радянських символів, але вчора ввечері прокурор міста домігся скасування чинності цієї ухвали через суд.

Минулого року львівський суд також забороняв проведення у місті 9 травня масових акції. Попри це, там відбулася низка провокацій.

За даними СБУ, цього року на 9 травня організованих поїздок до Львова людей з інших областей не було.
XS
SM
MD
LG