Доступність посилання

ТОП новини

Європарламент зробить дешевшим мобільний роумінг у межах ЄС


Європейський парламент ухвалив положення, що мають значно скоротити тарифи на використання мобільного телефону з однієї країни Європейського Союзу на території іншої.

Згідно з планами, за які проголосували депутати переважною більшістю, буде запроваджено нові граничні ціни для операторів, менші, ніж нинішні.

Із 1 липня такі дзвінки в Євросоюзі будуть коштувати не більше ніж 29 євроцентів за хвилину без урахування ПДВ за вихідний дзвінок і 8 за вхідний, смс-повідомлення – не більш як 9 євроцентів, а мобільна передача даних – не більше ніж 70 євроцентів за мегабайт. Ці суми мають зменшуватися й далі і через два роки досягти 19, 5, 6 і 20 євроцентів. Нині вартість однієї хвилини в роумінгу в межах ЄС обмежена на 35 євроцентів за вихідний дзвінок і 11 за вхідний, смс-повідомлення на 11 євроцентів, а вартіcть мобільної передачі даних узагалі не обмежується.

Споживачі також зможуть через два роки окремо обирати собі для надання послуг роумінгу в іншій країні ЄС іншого оператора, аніж того, послуги якого вони використовують у своїй країні Євросоюзу, зі збереженням свого номера й безкоштовно.

Очікується, що ці заходи посилять конкуренцію на ринку мобільного зв’язку в Євросоюзі.
XS
SM
MD
LG