Доступність посилання

ТОП новини

Президент Литви: Тимошенко закликає Європу не ізолювати Україну


Президент Литви Даля Ґрібаускайте заявила, що Юлія Тимошенко закликає Європу не ізолювати Україну.

На брифінгу перед лікарнею «Укрзалізниці» у Харкові, де президент Литви зустрілася з ЮлієюТимошенко, вона сказала, що більшість їхньої розмови з колишнім прем’єром стосувалася долі України.

За словами Ґрібаускайте, Юлія Тимошенко виступає за євроінтеграційний шлях України і закликає Європу не ізолювати Україну.

«Я хочу сказати, що вона, в першу чергу, думає не про себе, а про майбутнє своєї країни. Європейська інтеграція України є дуже важливим чинником. Вона всіх закликає не забути, що необхідні реформи, що Україна повинна йти шляхом євроінтеграції, і себе ізолювати не можна», - сказала президент Литви.

Вона додала, що Юлієя Тимошенко є «у доброму настрої і гарному стані, якщо враховувати 22-денне голодування».

Після зустрічі з Тимошенко литовський президент має провести двосторонню зустріч з Президентом України Віктором Януковичем у Києві. За словами Ґрібаускайте, вона збирається говорити про те, що «бойкотування саміту в Ялті є перший сигнал у більш серйозних намірах Європи».

Президент Литви Грібаускайте погоджувалася на участь у Ялтинському саміті керівників держав Центральноєвропейської Ініціативи, який пізніше було скасовано, лише після гарантій Президента Віктора Януковича щодо можливості відвідати Тимошенко.
XS
SM
MD
LG