Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція повалить «режим Януковича»


Київ – Опозиція усуне від влади «режим Віктора Януковича» та змінить систему державного управління. Про це заявили на Форумі об’єднаної опозиції, що відбувся в суботу на Михайлівській площі в Києві. Учасники форуму також затвердили проект Програми дій «Справедлива держава, чесна влада, гідне життя». Участь у заході взяли прихильники та керівники партій «Батьківщина», «Фронт змін», «Реформи і порядок», «За Україну!», «Народний рух України» та «Народна самооборона», а також «Свобода».

Протягом травня – липня 2012 року буде проведена серія конференцій, круглих столів, громадських слухань, на яких обговорюватиметься запропонований проект Програми дій Об’єднаної опозиції. В цей же час будуть проведені Форуми опозиційних сил в усіх регіонах України для розгляду цієї програми.

Таке рішення ухвалили в суботу на Михайлівській площі в Києві, де прихильники опозиційних партій та лідери цих політичних сил провели Форум об’єднаної опозиції. Зокрема, участь у заході взяли заступник голови «Батьківщини» Олександр Турчинов, лідери «Фронту змін» Арсеній Яценюк, партії «Реформи і порядок» Сергій Соболєв, партії «За Україну!» В’ячеслав Кириленко, заступник голови Народного руху України В’ячеслав Коваль, від «Народної самооборони» дружина Юрія Луценка Ірина Луценко, а також заступник Голови Верховної Ради б’ютівець Микола Томенко, лідери фракцій «Наша Україна – Народна самооборона» Микола Мартиненко та «БЮТ-«Батьківщина» Андрій Кожем’якін.

Опозиція зібралась на загальний форум
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:59 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Олександр Турчинов під час відкриття форуму висловив жаль, що Юлія Тимошенко не на форумі, але водночас висловив сподівання, що вона бачить трансляцію події.

Опозиція переможе на виборах і змінить устрій держави – Яценюк

Арсеній Яценюк під час свого виступу заявив, що об’єднана опозиція після перемоги на виборах до Верховної Ради ухвалить закон про порядок імпічменту Президента, за яким потім відправить у відставку Віктора Януковича. Крім того, за словами Яценюка, нинішня опозиція, отримавши владу, ліквідує Конституційний Суд і передасть його повноваження Верховному Судові України, який стане найвищою судовою інстанцією. Лідер партії «Фронт змін» також пообіцяв, що новий парламент запровадить механізм відкликання народних депутатів, скасує інститут «губернаторства», тобто голів обласних і районних держадміністрацій, та запровадить процедуру особистого голосування кожного народного депутата України.

«Парламент введе кримінальну відповідальність за порушення процедури особистого голосування. Якщо вони віддають картки, то нехай віддають депутатські мандати, пільги і привілеї», – наголосив Яценюк.

Він також заявив, що парламент має ухвалити закон про вибори народних депутатів України за відкритими партійними списками.

Об’єднана опозиція – це вивчений урок необхідності єднання – Луценко

Лідер «Народної самооборони» Юрій Луценко переконаний, що об’єднаній опозиції вдасться покласти край пануванню нинішньої влади. Про це йшлося у його зверненні до учасників Форуму об’єднаної опозиції, яке зачитала його дружина Ірина Луценко.

«Об’єднана опозиція – це вивчений урок необхідності єднання в ім’я національних інтересів, які вищі за будь-які партійні та вождистські розрахунки. Об’єднана опозиція – це конкретна програма європейської альтернативи нинішньому культові бандитизму, наживи і брехні. Об’єднана опозиція – це зрозумілий шлях до зруйнування розбійницького «межигірського» Карфагену», – написав Луценко у зверненні.

Він також зауважив, що саме «розуміння смертельної загрози диктатурі Віктора Януковича від нашого об’єднання штовхає можновладне зло на відвертий бандитизм проти своїх політичних опонентів».

Власність, відібрана у громадян чинною владою, буде повернена – Тимошенко

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко також надіслала учасникам форуму лист. Його зачитала донька екс-Прем’єр-міністра Євгенія Тимошенко.

«Я прошу об’єднану опозицію відразу після перемоги передбачити в нашій спільній платформі створення спеціального комітету за участі громадськості щодо організації повернення підприємцям їхньої приватної власності, яка рейдерським та адміністративно-бандитським шляхом була відібрана у середнього класу на користь нових родин за останні два роки», – зазначила Тимошенко у своєму зверненні.

Вона також висловила прохання внести в першочерговий план дій опозиції розслідування кожної незаконно забраної копійки з бюджетів всіх рівнів.


До участі у форумі Об’єднаної опозиції був запрошений і учасник Комітету опору диктатурі, лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок. Виступаючи з трибуни, він зазначив, що найважливіше завдання для опозиції в Україні – змінити систему влади. За його словами, після виконання цього завдання має бути досягнуто економічного прогресу та необхідно добитися соціальної справедливості.

У резолюції, ухваленій форумом, зазначається, що опозиція зробила висновки з помилок минулого, а тому переконана, що усуне режим Віктора Януковича від влади, сформує у майбутній Верховній Раді демократичну більшість та поверне Україну на європейський шлях розвитку.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG