Доступність посилання

ТОП новини

У столиці Росії відбулася «контрольна прогулянка» опозиції


«Контрольна прогулянка»
«Контрольна прогулянка»
У центрі столиці Росії Москви відбулася так звана «контрольна прогулянка», яку організували з ініціативи відомих російських літераторів, які хотіли, за їхніми словами, перевірити, чи можна гуляти Москвою без санкції влади.

В акції, за даними організаторів, узяли участь від 10 до 15 тисяч осіб. Поліція заявляє про 2 тисячі учасників.

Вони пройшли від пам’ятника Пушкінові до Чистопрудного бульвару, на якому влаштований опозиційний табір.

Серед учасників акції були російські письменники й культурні діячі Григорій Чхартішвілі (Борис Акунін), Дмитро Биков, Едуард Успенський, Віктор Шендерович, Людмила Улицька, Андрій Макаревич, Олексій Кортнєв.


Ця «контрольна прогулянка», за словами Чхартішвілі, повинна була показати, чи можуть громадяни вільно гуляти по Москві. Виступити з ідеєю такої прогулянки його змусили масові затримання мирних громадян на московських бульварах 7–9 травня.

Від минулої суботи в Москві тривають акції російської опозиції на протест проти інавгурації Володимира Путіна на третій президентський термін. Зокрема, це акції «Біле місто» і «народні гуляння»: люди десятками чи й сотнями мовчки масово гуляють вулицями в центральній частині Москви без жодних плакатів чи транспарантів, тільки з білими стрічками, що є символом протестів у Росії.

Білий став кольором російської опозиції, яка вимагає чесних виборів, заявляючи про фальсифікації результатів недавніх парламентських і президентських виборів у Росії.

За офіційними результатами виборів, що відбулися 4 березня, Путін здобув підтримку понад 63 відсотків виборців.
XS
SM
MD
LG