Доступність посилання

ТОП новини

У США Мітт Ромні відкидає одностатеві шлюби


У США найімовірніший кандидат на президента від Республіканської партії Мітт Ромні відкинув учора можливість одностатевих шлюбів і багатожонства і наголосив на своїй вірі в християнські цінності і родину.

Виступаючи перед студентами Християнського університету в штаті Вірджинія, Ромні заявив, що «в серцевині принципів, які об’єднують націю», лежить «першість родини».

Він також наголосив студентам, які є переважно євангелістами, на традиційному формулюванні, що «шлюб – це відносини між одним чоловіком і однією жінкою».

При цьому Ромні майже не згадував про свою мормонську віру, через яку до нього з підозрою ставиться частина вірних-християн.

Мормони, як називають вірних Церкви Ісуса Христа Святих останніх днів, вважають себе християнами, хоча їхня доктрина значно різниться від традиційних християнських віровчень.

Мітт Ромні виступив зі своїми заявами через три дні по тому, як чинний президент Барак Обама, який кандидуватиме на другий термін від своєї Демократичної партії, виступив на підтримку одностатевих шлюбів, хоча й наголосив, що це його особиста думка, а вирішувати це питання є у США в компетенції окремих штатів.
XS
SM
MD
LG