Доступність посилання

ТОП новини

Більшість українців підтримує соцініціативи Президента – опитування


Більшість українців підтримує соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича та готова поліпшити своє ставлення до глави держави у разі їх успішного виконання, свідчать дані соціологічного опитування, проведеного групою «Рейтинг». Водночас, згідно з результатами опитування групи, значно менше українців вірять в успішне виконання соцініціатив, при цьому більшість опитаних вважає їх популізмом, на який грошей у державі немає.

Абсолютна більшість (від 84% до 94%) опитаних підтримує соцініціативи Президента. Зокрема, стимулювання державою створення нових робочих місць для молоді та осіб передпенсійного віку підтримують 94% опитаних, виплату компенсацій вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР підтримують 89% респондентів, введення податку на багатство – 89% опитаних.

Найменше вірять у виконання соціальних ініціатив Президента на заході та Донбасі. Значно більше вірять на півдні, в центрі та на півночі України. 75% опитаних вважають, що соцініціативи Президента – це швидше передвиборчий популізм, і лише 14% – що це, швидше за все, турбота про людей.

7 березня 2012 року Президент оприлюднив кілька соціальних ініціатив, які, за його словами, покликані вже сьогодні поліпшити матеріальні умови життя певних соціальних груп населення.
XS
SM
MD
LG