Доступність посилання

ТОП новини

Безкоштовні огляди новоутворень на шкірі проведуть у 27 містах України


18 травня у рамках відзначення Дня меланоми одночасно у 27 містах України понад 70 лікарів-дерматологів проведуть безкоштовні огляди для раннього виявлення новоутворень на шкірі. Про це в ефірі Радіо Свобода повідомила координатор програми «Євромеланома» професор Ольга Богомолець.

«Ми створили нову ідеологію, вона називається інформаційно-інтелектуальна система скринінгу здоров’я. Легше, дешевше виявити меланому і будь-яку іншу хворобу на ранній стадії і призначити адекватне лікування, ніж потім платити величезні гроші і знати, що перспектива вилікуватися дуже низька».

За словами Богомолець, система дозволить кожній людині незалежно від того, де вона знаходиться, «сфотографувати своє новоутворення, відправити фото в базу даних інтернетом, а фахівці зможуть встановити діагноз».

Меланома щороку забирає життя понад 1000 українців. Кількість хворих на рак шкіри за останні 30 років в Україні збільшилася втричі, і наразі це є другим за поширеністю онкозахворюванням після раку легень. Причиною збільшення кількості випадків захворювання є зростання шкідливого сонячного випромінювання через тоншання озонового шару Землі.
XS
SM
MD
LG