Доступність посилання

ТОП новини

Пенітенціарна служба: графік лікування Тимошенко не містить конфіденційних даних


Оприлюднити графік лікувальних процедур та вільного часу колишнього Прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, яка перебуває на лікуванні в Центральній клінічній лікарні №5 «Укрзалізниці» в Харкові, працівників пенітенціарної служби змусила «провокація з боку захисника» колишнього прем'єра Сергія Власенка, заявляє заступник начальника управління Державної пенітенціарної служби в Харківській області Андрій Лапінський.

«Опублікувати графік нас змусила провокація з боку захисника Юлії Володимирівни, який заявив про те, що його не пускають, що примушують німецького лікаря підписати графік», – сказав він на брифінгу у вівторок біля лікарні, де колишня прем'єр проходить курс лікування.

Лапінський наголосив також, що графік, на його думку, не містить ніякої конфіденційної інформації.

«Це фактично розпорядок дня для Юлії Володимирівни. Там написано час лікувальних процедур і вільний час, час для відпочинку. Там не написано, які саме лікувальні процедури Юлія Володимирівна проходить. Тому ми його й опублікували, щоб зняти всі звинувачення на нашу адресу, що ми не пускаємо захист до Юлії Володимирівни. Ми пускаємо захист, але тільки у вільний час», – наголосив Лапінський.

Він також спростував інформацію, поширену дочкою Тимошенко Євгенією, про те, що охорону її матері здійснюють лише чоловіки.

Раніше дочка Юлії Тимошенко Євгенія заявила, що захист колишнього прем’єра подаватиме позов до Страсбурзького суду у зв’язку з поширенням пенітенціарною службою конфіденційної інформації про ув’язнену.
XS
SM
MD
LG