Доступність посилання

ТОП новини

Азаров заявив у Брюсселі, що українські опозиціонери не зазнають політичних переслідувань


Прем'єр-міністр Україна Микола Азаров запевняє Брюссель у відсутності в Україні політичного переслідування опозиції і закликає до довіри між партнерами.

Таку позицію Азаров озвучив у вівторок у Брюсселі на прес-конференції, яка відбулася після завершення Ради співробітництва Україна-ЄС. «Ми не можемо погодитися з оцінкою, що в Україні існує політичне переслідування опозиції. Якщо так вважати, то особи, які пройшли через судові процедури, є невинно засудженими», – сказав Азаров.

У зв'язку з цим український прем'єр-міністр розповів про справу екс-прем'єра Юлії Тимошенко, дії якої, за його словами, є «абсолютно очевидним порушенням закону».

Азаров заявив, що запрошує на касаційний процес у справі Тимошенко представників юридичних служб європейських держав, щоб вони «подивилися ці матеріали, вивчили цей процес, щоб вони його послухали, послухали аргументи».

«Справа не в переслідуванні опозиції, а у верховенстві закону. Перед законом рівним є кожен, зокрема і колишній прем'єр-міністр. Ми нікого в нашій країні не переслідуємо з політичних мотивів», – зазначив голова українського уряду.

Європа зі свого боку заявляє про вибірковість правосуддя та політично вмотивовані процеси над опозиційними політиками в Україні.Про це йдеться в документі «Реалізація «Європейської політики сусідства» в Україні. Прогрес у 2011 році та рекомендації до дій», схваленому Єврокомісією сьогодні.
XS
SM
MD
LG