Доступність посилання

ТОП новини

Парламентарі Канади прибули до України, щоб дізнатись про «справу істориків»


Представники Постійного комітету з питань закордонних справ та міжнародного розвитку Канади прибули до України для моніторингу стану дотримання прав людини, повідомив сьогодні прес-центр Центру досліджень визвольного руху у Львові.

Вони мають зустрітися, зокрема, з істориком Русланом Забілим, якого СБУ намагається звинуватити в розголошенні державної таємниці при написанні історичних праць про УПА та історію репресій.

Крім того, члени делегації проведуть в Україні відкриті слухання про стан прав людини – їх планують провести в Києві, Харкові та Львові.

Члени канадського парламентського комітету проведуть кілька сесій слухань на такі теми: вибіркове судочинство, стан бізнес-клімату в Україні, ситуація з громадянським суспільством та правозахисними організаціями, розвиток політики в Україні, підготовка до майбутніх виборів.

Канадці планують зустрітися з представниками Комітету закордонних справ Верховної Ради, Міністерства закордонних справ, Генеральної прокуратури, Міністерства юстиції, ЦВК, Уповноваженим Верховної Ради з прав людини, з громадськими організаціями та правозахисниками.

Як заявив член делегації, канадський парламентар Богдан Онищук, «результати дослідження стануть критичною точкою для уряду Канади у визначенні наступних кроків у майбутній співпраці з Україною», мовиться в повідомленні.
XS
SM
MD
LG