Доступність посилання

ТОП новини

У Ємені в наступі на бойовиків загинули ще десятки людей


Єменські військові і проурядові ополченці на позиції в горах над містом Лодер, фото 6 травня 2012 року
Єменські військові і проурядові ополченці на позиції в горах над містом Лодер, фото 6 травня 2012 року
Військові Ємену здійснили сьогодні низку наземних і повітряних атак по бойовиках угруповань, пов’язаних із терористичною мережею «Аль-Каїда», на півдні країни, внаслідок яких загинули десятки людей.

Зокрема, за даними військових, в ударах у місті Джаар у провінції Аб’ян загинули 13 екстремістів і 12 цивільних людей, а в місті Лодер у тій же провінції – ще 12 бійців «Аль-Каїди», а також п’ятеро ополченців, які воюють проти ісламістів, і двоє урядових військовців.

У суботу єменські війська почали масований наступ на кількох напрямках у провінції Аб’ян, щоб відбити утримувані екстремістами міста і села, зокрема, центр провінції, місто Зінджибар.

Президент Ємену Абед-Раббо Мансур Хаді, який прийшов на цю посаду в лютому, заявив, що боротьба з «Аль-Каїдою» є його «релігійним і національним обов’язком».

Протягом минулого року бойовикам угруповань, пов’язаних із «Аль-Каїдою», вдалося посилити свої позиції в Ємені, де тривали акції протесту проти режиму колишнього президента Алі Абдалли Салеха. Зокрема, ще у травні минулого року радикальні ісламісти взяли під контроль кілька районів на півдні країни, серед них і в провінції Аб’ян, а також на сході Ємену.
XS
SM
MD
LG