Доступність посилання

ТОП новини

Пенітенціарна служба: Тимошенко погодилася на продовження лікування


Колишня Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко погодилася на продовження проведення рекомендованих міжнародною комісією реабілітаційних процедур, повідомляє Державна пенітенціарна служба України в середу.

Як мовиться в повідомленні, про це йшлося під час спілкування Тимошенко в середу з лікарем німецької клініки «Шаріте», головний лікарем Центральної клінічної лікарні «Укрзалізниці» і його заступником, які відвідали її.

Держпенітенціарна служба окремо наголошує, що «режим утримання екс-прем'єра в ЦКЛ №5, організація побачень, передач і система спостереження за засудженою здійснюються чітко в рамках чинного законодавства».

«Щодо неправдивих заяв родичів Тимошенко про посилену охорону медичного закладу роз'яснюємо: Держпенітенціарна служба в рамках своєї компетенції та відповідно до законів України здійснює заходи охорони лише засудженої особи (охорону забезпечують жінки). Робота співробітників Качанівської виправної колонії організована таким чином, що не перешкоджає нормальному функціонуванню лікарні. ЦКЛ працює у звичному режимі»,– наголошується в повідомленні.

«Крім того, реагуючи на поширені в ЗМІ перекручені відомості, вкотре роз'яснюємо, що відповідно до вимог статті 103 Кримінально-виконавчого кодексу України, а також відповідно до вимог Європейських пенітенціарних правил, в палаті Тимошенко встановлено камеру відеоспостереження. У будь-яких інших приміщеннях, зокрема, і процедурних кімнатах, відеокамери не встановлено», – наголошує Держпенітенціарна служба.

У вівторок засуджена до 7 років позбавлення волі Юлія Тимошенко на знак протесту проти оприлюднення її розпорядку дня відмовилася від лікувальних процедур.
XS
SM
MD
LG