Доступність посилання

ТОП новини

Президент Сирії застерігає не «сіяти хаос» у його країні


Президент Сирії Башар аль-Асад, виступаючи в середу на державному російському телеканалі «Росія-24», заявив, що країни, які, за його словами, «сіють хаос» у Сирії, потерплять від цього самі.

Він також заявив, що силові структури його країни захопили неуточнених «іноземних найманців», які, за його словами, воювали на боці опозиції.

Росія є одним із головних союзників авторитарного режиму Асада.

Тим часом у самій Сирії триває насильство, попри теоретично чинний іще з 12 квітня режим припинення вогню між урядовими і опозиційними силами, але він порушується практично щодня.

Зокрема, базовані в Лондоні сирійські правозахисники заявили в середу, що, за їхніми новими даними, протягом вівторка в Сирії загинули не менш як 60 людей. До відомих раніше жертв, за їхніми словами, додалися ще не менш як 15 людей, убитих того дня в перебігу штурму урядовими військами околиці Шаммас міста Хомс у центрі країни.

Як стверджують правозахисники, при цьому частина загиблих була страчена, а не загинула в перестрілках. Їхні дані наразі не мають підтверджень із незалежних джерел.

Даних про наявність чи відсутність жертв за середу ще немає.

Також групу спостерігачів ООН, які мають за завдання стежити за дотриманням перемир’я, евакуювали в середу з міста Хан-Шейхун на півночі країни після того, як у вівторок їхні авта були пошкоджені під час сутичок у цьому місті. Самі спостерігачі під час вибуху міни не потерпіли.
XS
SM
MD
LG