Доступність посилання

ТОП новини

У Греції склав присягу тимчасовий прем’єр


Панайотіс Пікрамменос іде на зустріч із президентом Греції, 16 травня 2012 року
Панайотіс Пікрамменос іде на зустріч із президентом Греції, 16 травня 2012 року
У Греції в середу склав присягу прем’єр-міністр тимчасового уряду, відомий суддя Панайотіс Пікрамменос, дотепер голова Державної ради, як у Греції називається вищий адміністративний суд.

Його кандидатуру узгодили раніше в середу лідери грецьких політичних партій на чоло уряду, який має керувати країною на час до нових парламентських виборів, дату яких визначили на 17 червня.

Нові вибори стали необхідні після провалу коаліційних переговорів за результатами парламентських виборів 6 травня.

За опитуваннями, на нових виборах можуть здобути ще більше голосів політичні сили, які виступають за негайне скасування суворих заходів заощадження, що їх втілюють Афіни за умовами отримання міжнародної фінансової допомоги на підтримку намаганням країни вийти з глибокої боргової і бюджетної кризи. Ці сили вже значно посилилися в нинішньому парламенті, натомість зазнали втрат партії, що підтримують ці заходи.

Ці реформи викликають гострі невдоволення й протести в грецькому суспільстві. Але зрив цих заходів і відтак припинення міжнародної допомоги, як вважають, може призвести до дефолту Греції й теоретично до її виключення з зони євро.

Становище в Греції вже призвело до значного зниження курсу спільної валюти 17 країн ЄС, євро, до найнижчого рівня за останні чотири місяці.
XS
SM
MD
LG