Доступність посилання

ТОП новини

Печерський суд заблокував оскарження бездіяльності Генпрокуратури щодо катування Тимошенко – адвокат


Печерський районний суд Києва заблокував можливість подальшого оскарження бездіяльності Генеральної прокуратури у реагуванні на заяву про злочин щодо застосування тортур та катування колишнього Прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, яка відбуває покарання у Качанівській виправній колонії та у даний час перебуває на лікуванні у харківській лікарні «Укрзалізниці».

Про це заявив сьогодні адвокат доньки колишнього прем’єра Євгенії Тимошенко Микола Єременко, який подавав відповідну заяву до Генеральної прокуратури.

«Я звернувся до Печерського районного суду зі скаргою щодо визнання незаконною бездіяльності Генеральної прокуратури у формі ухилення від прийняття рішення у порядок та строк, передбачений статті 97 (Кримінально-процесуального кодексу)», – сказав Єременко.

За його словами, скаргу було подано 1 березня 2012 року, проте Печерський районний суд залишив цю скаргу «без руху».

«У своїй постанові від 27 квітня про залишення скарги без руху суддя визначила п'ятиденний термін «на усунення недоліків», і цю постанову я отримав лише 8 травня, тобто через 4 дні після того, як термін збіг. В результаті цієї процесуальної диверсії мене позбавили можливості на подальше оскарження», – заявив адвокат.

Особливих надій на апеляційний суд адвокат Єременко не покладає. За його словами, наразі важко сказати, що буде далі.

«Я працював як адвокат і зробив все, що зміг. Більше я зробити не можу», – запевнив він.

1 березня Єременко подав скаргу до Печерського районного суду Києва з вимогою визнати незаконною бездіяльність Генеральної прокуратури щодо катувань Тимошенко у Качанівській виправній колонії.

Євгенія Тимошенко, донька екс-прем’єра заявляла, що її мама «зазнає тортур у в‘язниці: вона перебуває під цілодобовим відеоспостереженням, а світло не вимикається ні вдень, ні вночі». У пенітенціарних органах заявляють, що відеоспостереження і постійне освітлення є нормою для пенітенціарних установ.
XS
SM
MD
LG