Доступність посилання

ТОП новини

Теффт: втручання політики і бізнесу у діяльність прокуратури неприпустиме


Прокуратура – наріжний камінь системи правосуддя, прокуратура та суди мають бути незалежними від жодного зовнішнього тиску, чи це стосується політиків, чи представників бізнесу. Тож головний напрямок реформування прокуратури в Україні, враховуючи досвід США та країн ЄС, це забезпечення незалежності прокурорів та суддів. Про це заявив на міжнародній конференції у Києві Посол США в України Джон Теффт.

«Громадяни мають бути упевнені у незалежності правосуддя. Підозрювані у скоєні злочину мають бути упевнені в об’єктивності розслідування, а злочинці – у справедливості покарання, незалежно від їхнього соціального стану чи політичної приналежності. У свою чергу, прокурори і судді мають бути упевнені у своїй захищеності та у відсутності будь-якого тиску на них. Це ті засади правосуддя у США, яких має досягти українське правосуддя унаслідок реформування», – зазначив американський дипломат.

Департамент юстиції США допомагає Україні реформувати систему правосуддя, американські фахівці працюють з українськими урядовцями, незалежними експертами і правниками, які розробляють нові законопроекти для реформування правосуддя, – зазначив Посол Теффт.
XS
SM
MD
LG