Доступність посилання

ТОП новини

Примусити працювати за хліб


Ферма на Луганщині, де зібраних з навколишніх сіл люмпенів примушували працювати за хліб й муштрували як у концтаборі – це прообраз майбутньої України.

Ті, хто усіма неправдами за 20 років «прихватизації» та дикого капіталізму стягнув собі мільйонні/мільярдні статки, прямо зацікавлені у тому, щоб люмпенізація населення України сягнула краю. Неосвічених, зневірених, деморалізованих легко примусити працювати за копійки й не цікавитися нічим, окрім вартості пляшки у найближчому продмазі.

Ці «мурашки» мають розмножуватися й плодити таких самих як вони, що стануть «планктоном» для акул нарко- й алко- торгівлі. Ті ж, хто виживе, стануть дешевою некваліфікованою безправною робочою силою. Їм не потрібні незалежні профспілки, їм непотрібні книжки, їм непотрібні соціальні мережі, їм непотрібне чисте довкілля. Їм треба робота заради самої роботи.

Народний депутат, голова Ради директорів АО «Мотор Січ» Вячеслав Богуслаєв, який на власному літаку літає до Києва на сесійні засідання і посідає 21 місце у переліку багатих людей за версією українського «Форбса», прямо сказав «Українській правді» :«Я спрашиваю людей, что им нужно – работа или зарплата? Они говорят – работа. Потому что нетрудоустроена вся Украина. Вы этого не поймете! Люди боятся потерять работу. А у меня текучесть кадров 0,6%. Вдумайтесь! Вот в чем соль! Работать нужно».

Ті, хто ще читає щось окрім цінників, дивуються: «Чому скрізь таки несмак?! Чому телебачення/радіо торочить лише про секс, «чупакабр» та «хто кого убив»? Чому у школах та університетах все менше освічують, а все більше збирають гроші?».

Досить дивуватися! Пакуйте валізи! Усе робиться для того, щоб ви виїхали з цієї країни і не набридали своїми дурними запитаннями та смішними акціями протесту.

Ви поїдете і нарешті тут – в Україні – все «застабілізується», зацементується як розчин у тазику, навколо ніг приговореного мафією до страти.

І через якихось 5-10 років уже ніхто не називатиме наглядачів за новітніми рабами – «мастодонт». Ніхто вже не знатиме значення цього слова.

Думки, висловлені в розділі «Блоги», передають погляди самих авторів і не конче відображають позицію Радіо Свобода
  • Зображення 16x9

    Ірина Штогрін

    Редактор інформаційних програм Радіо Свобода з жовтня 2007 року. Редактор спецпроектів «Із архівів КДБ», «Сандармох», «Донецький аеропорт», «Українська Гельсінська група», «Голодомор», «Ті, хто знає» та інших. Ведуча та редактор телевізійного проекту «Ми разом». Автор ідеї та укладач документальної книги «АД 242». Автор ідеї, режисер та продюсер документального фільму «СІЧ». Працювала коментатором редакції культура Всесвітньої служби Радіо Україна Національної телерадіокомпанії, головним редактором служби новин радіостанції «Наше радіо», редактором проекту Міжнародної організації з міграції щодо протидії торгівлі людьми. Закінчила філософський факультет Ростовського університету. Пройшла бімедіальний курс з теле- та радіожурналістики Інтерньюз-Україна та кілька навчальних курсів «IREX ПроМедіа». 

XS
SM
MD
LG