Доступність посилання

ТОП новини

Лідери країн НАТО стурбовані вибірковим застосуванням правосуддя в Україні


Лідери країн-членів НАТО стурбовані вибірковим застосуванням правосуддя в Україні. Про це йдеться в декларації Чиказького саміту.

«Ми стурбовані вибірковим застосуванням правосуддя і тим, що видається політично вмотивованим переслідуванням, включаючи лідерів опозиції, а також умовами їх утримання», – зазначається в декларації.

У зв’язку з цим лідери країн НАТО закликали Україну вирішити проблеми в судовій системі для забезпечення її відповідності принципу верховенства права та міжнародним угодам, учасником яких є Україна.

«Ми також закликаємо Україну забезпечити вільні та чесні парламентські вибори восени цього року», – наголошується у Чиказькій декларації. У документі лідери країн також відзначили зобов’язання України посилити політичний діалог з Альянсом, а також привітали внесок України в операції під проводом НАТО.

У декларації також ще раз наголошується на тому, що Альянс продовжить вести політику відкритих дверей стосовно Києва і готовий розвивати співпрацю з Україною та допомагати в реалізації реформ в рамках Комітету Україна-НАТО та Щорічної національної програми співпраці.

Саміт НАТО стартував у неділю в американському місті Чикаго. На саміт запрошені, крім керівників країн-членів НАТО, президент Афганістану Хамід Карзай, а також президент сусіднього Пакистану Асіф Алі Зардарі. На засідання Північноатлантичної ради НАТО в рамках цього саміту, присвячене Міжнародним силам сприяння безпеці в Афганістані, запрошений і Президент України Віктор Янукович.
XS
SM
MD
LG