Доступність посилання

ТОП новини

Янукович вирушив на саміт НАТО


Президент Віктор Янукович відбув у неділю з робочим візитом до США для участі в одному з заходів саміту НАТО, повідомила прес-служба голови української держави.

Він має взяти участь у засіданні Північноатлантичної ради НАТО у форматі країн-контрибуторів Міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані на рівні голів держав та урядів на запрошення Генерального секретаря НАТО Андерса Фоґа Расмуссена.

У рамках саміту, що відбудеться в Чикаго у США, планується також «проведення окремих двосторонніх заходів» із головами держав та урядів країн-учасниць, повідомляє прес-служба без подальших уточнень, про які саме заходи йдеться.

У п’ятницю президент Польщі Броніслав Коморовський повідомляв, що на саміті має намір обговорити з Віктором Януковичем євроінтеграцію і справу колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

Тема Афганістану буде на саміті НАТО однією з головних. Віктор Янукович запрошений на саміт як Президент України, держави-учасниці Міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані, які перебувають там за мандатом Ради безпеки ООН і під командуванням НАТО. Україна бере в них участь більш як 20 своїми військовослужбовцями, які займаються небойовими завданнями – це штабні офіцери, військові радники, військові лікарі і сапери.
XS
SM
MD
LG