Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: Україна готова допомагати завершенню операції в Афганістані


 Президент України віктор Янукович
Президент України віктор Янукович
Україна готова продовжити співробітництво у використанні своєї стратегічної транспортної авіації відповідно до Меморандуму між урядом України і командуванням НАТО в контексті завершення військової операції в Афганістані, заявив Президент України Віктор Янукович.

Як повідомляє прес-служба глави держави, у своєму виступі в понеділок у Чикаго на засіданні держав – контрибуторів Міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані і запрошених до участі країн Віктор Янукович нагадав, що вже ухвалене рішення про поповнення українського персоналу інструкторами армійської авіації в серпні поточного року. «Також підтверджую нашу готовність приєднатися до данської ініціативи «Коаліція відданих контрибуторів» і робити свій посильний внесок у цю важливу справу», – сказав Президент.

За його словами, Україна нещодавно приєдналася до проекту підготовки фахівців з Афганістану та країн Центральної Азії, які спеціалізуються на боротьбі з нелегальним обігом наркотиків. «Вважаємо цей проект важливим та перспективним і плануємо надалі розширювати свою участь у ньому», – сказав український лідер.

Віктор Янукович був запрошений на саміт як Президент України, держави-учасниці Міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані, які перебувають там за мандатом Ради безпеки ООН і під командуванням НАТО. Україна бере в них участь більш як 20 своїми військовослужбовцями, які займаються небойовими завданнями – це штабні офіцери, військові радники, військові лікарі і сапери.
XS
SM
MD
LG