Доступність посилання

ТОП новини

Поліцейський загинув на виборчій дільниці в Каїрі


Солдати охороняють виборчі дільниці в Каїрі, 23 травня 2012 року
Солдати охороняють виборчі дільниці в Каїрі, 23 травня 2012 року
У Каїрі загинув поліцейський – він потрапив під перехресний вогонь між прихильниками і противниками кандидатів на пост президента країни. Інцидент стався у виборчої дільниці. Про це повідомляє агентство Франс Прес з посиланням на джерела в єгипетських силах безпеки. Повідомляється також, що під час перестрілки одна людина була поранена.

У Єгипті у середу триває голосування на перших в історії цієї країни вільних президентських виборах. На посаду глави держави претендують 13 кандидатів. Спостерігачі вважають, що шанси на перемогу є у п’ятьох із них – зокрема, колишнього глави Ліги арабських держав Амр Мусси, поміркованого ісламіста Абдельмунема Абульфутуха і Мохаммеда Мурсі, якого підтримує рух «Мусульманське братство».

Голосування проходитиме 23 та 24 травня. Якщо перший тур не виявить переможця, у червні відбудеться другий тур виборів. Тимчасова військова рада, яка керує державою після скинення в минулому році президента Хосні Мубарака, обіцяє після виборів передати владу цивільній адміністрації.
XS
SM
MD
LG