Доступність посилання

ТОП новини

Президент ФІФА домагається альтернативи післяматчевим пенальті


Президент Міжнародної Федерації футболу (ФІФА) Зепп Блаттер
Президент Міжнародної Федерації футболу (ФІФА) Зепп Блаттер
Президент Міжнародної Федерації футболу (ФІФА) Зепп Блаттер запропонував почесному президентові клубу «Баварія» Францу Беккенбауеру, який є главою цільової групи ФІФА щодо внесення змін у футбольні правила, знайти альтернативу післяматчевій серії пенальті, які визначають переможця в разі нічийного результату.

Виступаючи у п’ятницю в Будапешті на конгресі ФІФА, Блаттер обгрунтував цю необхідність тим, що «футбол – це командна гра, а коли гравець залишається сам на сам з воротарем, футбол втрачає свою сутність».

«Футбол може перетворитися на трагедію, якщо мова йде про серії пенальті. Можливо, Франц Беккенбауер зі своєю групою знайде шлях, як вийти з цього становища. Рішення потрібно не прямо зараз, але в майбутньому ..»., - сказав Блаттер.

Беккенбауер, який виграв Кубки світу як гравець і менеджер, не прокоментував поки що заяву Блаттера. Десятки гучних фіналів, у тому числі в 1994 і 2006 рокіах в іграх Кубка світу, а також чемпіонат Європи та фінал Ліги Чемпіонів, були вирішені серією післяматчевих пенальті, оскільки сучасний формат запровадили в 1970 році.

Щодо останніх матчів, саме в серії пенальті мюнхенська «Баварія» поступилася лондонському «Челсі» в останньому фіналі Ліги чемпіонів з рахунком 3:4 (при рахунку в основний час 1:1). Багато хто назвав результат тієї гри несправедливим.
XS
SM
MD
LG