Доступність посилання

ТОП новини

Українські та російські митці мандрують Дніпром


До Дніпропетровська прибула науково-просвітницька «Літературна експедиція». У її складі понад 50 українських та російських письменників, книговидавців, журналістів, літературознавців та акторів, які мандрують теплоходом «Романтик».

Упродовж суботи учасники культурологічного проекту проводять лекції, «круглі столи», концерти, читання, автограф-сесії та зустрічі з читачами в центральній міській бібліотеці, в арт-центрі «Квартира» чи прямо на теплоході.

Серед учасників заходів – доктор історичних наук, професор Центральноєвропейського Університету (Будапешт) Олексій Міллер, керівник Міжнародного історико-просвітницького товариства «Меморіал» Арсеній Рогінський, філолог та публіцист Олександр Архангельський, письменники Юрiй Винничук, Ірен Роздобудько, Марія Матіос, Сергій Жадан, Лесь Подерев’янський, Сергій Жадан, перекладач Максим Амелін та багато інших представників творчої еліти.

Російські учасники проекту кажуть: мандрівка Україною допомагає їм більше дізнатись про сусідню країну та її наукове й творче життя.

«Я ж нічого не знаю про Україну. Тільки й чути по телевізору «Янукович – Тимошенко», начебто інших тем для повідомлень немає. Дуже хотілося побачити зовсім інше. Я побачив, що в країні відбувається напружене інтелектуальне життя», – заявив відомий російський історик і правозахисник Арсеній Рогінський.

У суботу в Дніпропетровську відбудеться також зустріч з письменниками «Письменник як покликання та професія», творчий вечір письменника Олександра Кабакова, моновистава вiдомого росiйського актора Олександра Фiлiпенка «Демарш ентузіастів», концерт Сергія Жадана та гурту «Собаки в космосі» тощо.

Пароплав, яким мандрують російські та українські митці, вирушив 16 травня з Києва. Далі за маршрутом – Запоріжжя, Нова Каховка, Херсон, Миколаїв, Одеса. Захід відбувається за підтримки Держкомітету України з телебачення та радіомовлення і Федерального агентства з преси та масових комунікацій Росії. Партнерами виступають Посольство Росії в Україні, Польський інститут в Києві, Фонд Генріха Белля.
XS
SM
MD
LG