Доступність посилання

ТОП новини

Бойко: Україна здійснює системні кроки для досягнення енергетичної незалежності


Україна послідовно здійснює заходи для досягнення енергетичної незалежності. Як повідомили у прес-службі Міністерства енергетики і вугільної промисловості, про це сьогодні заявив міністр Юрій Бойко. За словами міністра, серед таких заходів – збільшення власного видобутку енергоресурсів, насамперед – вуглеводнів, впровадження енергоефективності, зокрема заміна дорогого імпортного газу власними енергетичними ресурсами, диверсифікація джерел постачань енергоносіїв до України.

«Завдання, яке поставив Президент перед урядом, – зробити Україну енергетично незалежною. Для виконання цього завдання ми здійснюємо системні заходи. Це й освоєння шельфу Чорного і Азовського моря, це й проведення тендерів і аукціонів з освоєння площ сланцевого газу. Це й заміна імпортних енергоносіїв на вітчизняне вугілля, збільшення видобутку вугілля і впровадження передових технологій його використання. І реальна диверсифікація маршрутів постачань енергоносіїв у нашу країну – все це шляхи досягнення енергетичної незалежності», – зазначив Бойко.

Згідно з висновками дослідження, яке провела консалтингова компанія в галузі енергетики IHS CERA, наявний геологічний потенціал України дозволяє видобувати більші обсяги природного газу, ніж зараз, а в результаті впровадження відповідних заходів Україна зможе повністю забезпечити себе власним газом.
XS
SM
MD
LG