Доступність посилання

ТОП новини

МВФ рекомендує Україні посилити оподаткування заможних громадян


Міжнародний валютний фонд (МВФ) сумнівається в можливості утримання урядом показника дефіциту бюджету на рівні 1,8% ВВП у 2012 році і пропонує українській владі посилити оподаткування заможних громадян, заявив голова місії МВФ Крістофер Джарвіс за підсумками роботи в Києві минулого тижня.

Як повідомив Джарвіс, фонд рекомендує Кабінету Міністрів розглянути можливість скорочення кількості податкових пільг або обмежити бюджетні видатки.

«Згідно зі змінами до бюджету, передбачено збільшення видатків на зарплати та пенсії, а з метою їх фінансування заплановано збільшення бюджетних надходжень. Для виконання запланованого урядом показника дефіциту бюджету в 1,8% ВВП необхідне здійснення нових заходів», – сказав він.

За словами голови місії МВФ, збільшення тарифів на газ та опалення для населення залишається важливою складовою для досягнення енергетичної незалежності України. МВФ рекомендує суттєво підвищити тарифи і проводити регулярне підвищення в майбутньому за умови скасування субсидій, але надання фінансової підтримки бідним верствам населення.

Крім того, голова місії МВФ наголосив на важливості підтримки українським урядом довіри міжнародних і внутрішніх інвесторів до влади країни. Джарвіс також повідомив, що фонд очікує в 2012 році річного зростання економіки України на рівні 3%: динаміка погіршиться під впливом скорочення попиту на зовнішньому ринку на товари українського експорту.
XS
SM
MD
LG