Доступність посилання

ТОП новини

Українські банки дають за євро лише 10 гривень


На світових біржах триває суттєве зниження курсу єдиної європейської валюти. Євро продовжує оновлювати дворічні мінімуми. Нижче від нинішніх показників за останні кілька років ця валюта перебувала упродовж нетривалого часу в травні-червні 2010 року.

Два роки тому пара євро-долар тестувала рівень 1,18, у середу єдина європейська валюта у певні моменти падала до рівня 1 долар 23,6 цента за один євро.

Більшість українських банків, які здійснюють обмін валют, у четвер виявляють готовність купити євро не дорожче за 10 гривень. Продають клієнтам європейську валюту за 10 гривень 12 – 15 копійок.

Аналітики вважають причиною зниження курсу євро поглиблення боргової кризи в Європі. Дедалі більше занепокоєння викликає становище Іспанії, яка може стати новою жертвою проблем, що вже охопили Грецію, Ірландію і Португалію.

Світові ринки побоюються, що Іспанія буде змушена просити про міжнародну фінансову допомогу – в обмін на заходи суворого бюджетного заощадження, як це вже сталося з Грецією й Ірландією.
XS
SM
MD
LG