Доступність посилання

ТОП новини

У Росії знову затримують активістів руху за свободу зібрань


У Росії, в Москві і Санкт-Петербурзі, поліція затримувала сьогодні учасників традиційних акцій руху «Стратегія-31» за свободу зібрань.

Зокрема, в Москві в акції взяли участь лише кількадесят людей – значно менше, ніж було працівників поліції навколо. Найактивніших учасників протесту затримали. Так само затримали й лідера незареєстрованої партії «Інша Росія» Едуарда Лимонова, щойно він з’явився на площі.

У Санкт-Петербурзі так само на самому початку затримали лідера місцевих опозиціонерів Ольгу Курносову та інших організаторів акції. Після цього близько 150 людей пройшли вулицями міста в супроводі поліції без ніяких плакатів і не вигукуючи ніяких гасел.

Російські опозиційні сили намагаються проводити 31-го числа кожного місяця, в яких є 31 день, публічні акції ініціативи «Стратегія-31» із вимогою дотримання 31-ї статті Конституції Росії, що встановлює право громадян країни «збиратися мирно, без зброї, проводити зібрання, мітинги і демонстрації, походи і пікетування». Владні органи часто не дають дозволу на ці акції.
XS
SM
MD
LG