Доступність посилання

ТОП новини

Сирія видворяє західних дипломатів


Сирія оголосила сьогодні 17 іноземних дипломатів, переважно зі США і європейських країн, персонами нон-грата. Серед них посли Сполучених Штатів Америки, Великої Британії, Франції і Туреччини, а також дипломати нижчого рівня з посольств Канади, Італії, Бельгії, Болгарії і Німеччини.

При цьому в заяві Міністерства закордонних справ Сирії про це мовиться, що влада країни «все ще вірить у важливість діалогу» і відкрита до можливості відновити зв’язки із Заходом.

Наприкінці минулого місяця перелічені країни, як і деякі інші, повидворяли сирійських послів чи інших дипломатів на знак протесту проти масового вбивства 25 травня не менш ніж 108 мирних людей у сирійському регіоні Хула. В ООН головну вину за цей інцидент покладають на владу Сирії.

За оцінками ООН, від початку повстання проти влади Сирії у березні минулого року і його придушення в країні загинули з обох сторін конфлікту понад 10 тисяч людей, переважно цивільних осіб. Сирійська опозиція заявляє і про понад 13 тисяч 500 загиблих, із них майже 2 тисячі 400 вже за час від 12 квітня, відколи в Сирії чинна резолюція про припинення вогню.
XS
SM
MD
LG