Доступність посилання

ТОП новини

Сирія допускає в країну гуманітарні організації


Влада Сирії оголосила сьогодні, що дозволяє в’їзд до країни представникам 17 гуманітарних організацій, і неурядових, і з системи ООН.

Вони мають узятися за розподіл гуманітарної допомоги потерпілим від акцій урядових військ і боїв між ними і силами повстанців, а також за спостереження за становищем у країні.

Також сьогодні в Сирії повідомляють про подальші такі бої. Зокрема, за цими повідомленнями, в сутичках поблизу міста Латакія загинули не менш як 15 урядових військових. Крім того, ще близько 35–40 військових у перебігу цієї сутички перейшли на бік повстанців.

Раніше сьогодні Сирія оголосила 17 іноземних дипломатів, переважно зі США і європейських країн, персонами нон-грата. Серед них – посли Сполучених Штатів Америки, Великої Британії, Франції і Туреччини, а також дипломати нижчого рівня з посольств Канади, Італії, Бельгії, Болгарії і Німеччини. При цьому в заяві Міністерства закордонних справ Сирії про це мовиться, що влада країни «все ще вірить у важливість діалогу» і відкрита до можливості відновити зв’язки з Заходом.

Наприкінці минулого місяця перелічені країни, як і деякі інші, повидворяли сирійських послів чи інших дипломатів на знак протесту проти масового вбивства 25 травня не менш як 108 мирних людей у сирійському регіоні Хула. В ООН головну вину за цей інцидент покладають на владу Сирії.

За оцінками ООН, від початку повстання проти влади Сирії в березні минулого року і його придушення в країні загинули з обох сторін конфлікту понад 10 тисяч людей, переважною більшістю цивільних осіб. Сирійська опозиція заявляє і про понад 13 тисяч 500 загиблих, із них майже 2 тисячі 400 вже за час від 12 квітня, відколи в Сирії формально чинне припинення вогню.
XS
SM
MD
LG