Доступність посилання

ТОП новини

Україна готова до проведення Євро-2012 – Азаров


Україна готова до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу Євро-2012, заявив Прем’єр-міністр України Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду в Києві в середу.

«Я хочу привітати із цим святом громадян України і з гордістю можу заявити, що ми готові до проведення чемпіонату», – сказав прем’єр.

Азаров зазначив, що Україна виконала взяті на себе зобов’язання щодо підготовки до турніру. За його словами, в цілому підготовку до чемпіонату без перебільшення можна вважати великою перемогою українських фахівців.

«За два роки ми побудували стільки, скільки не побудували за 20 років до цього», – сказав прем’єр.

За словами Азарова, Україна витратила на підготовку до чемпіонату вшестеро менше, ніж Польща. Азаров нагадав, в яких складних умовах його уряд продовжив підготовку до проведення чемпіонату.

«Багато хто ззовні та всередині країни пропонували відмовитися від проведення чемпіонату, але нам і на думку не спадало піти цим шляхом», – сказав прем’єр.

Віце-прем’єр, міністр інфраструктури Борис Колесніков оцінює обсяг коштів, витрачених на підготовку до проведення в Україні чемпіонату Європи з футболу, в 3,6 мільярда доларів. Експерти говорять про вдвічі вищу суму.
XS
SM
MD
LG