Доступність посилання

ТОП новини

Єфремов заперечує, що Рада 5 червня скасувала низку пільг


У фракції Партії регіонів відкидають усі звинувачення в тому, що влада обмежила соціальні гарантії низки категорій осіб, ухваливши вчора закон про державні гарантії виконання рішень суду. Про це сьогодні журналістам заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

«Тому ті, хто не ознайомилися із законом і продовжують стверджувати, що закон урізає якісь пільги, то я ще раз кажу, що це не відповідає дійсності», – сказав Єфремов.

При цьому він наголосив, що всі положення, які стосувалися будь-якого скорочення пільг, взагалі вилучені із закону.

В опозиції сьогодні заявили, що влада заблокувала виплату коштів за рішеннями судів, ухваливши закон щодо держгарантій виконання таких рішень. Народний депутат з фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрій Павловський зауважив, що якщо до сьогодні кошти за судовими рішеннями виплачувались через місцеві відділення пенсійних фондів і відповідних соціальних служб, то зараз вони повинні виплачуватися через держказначейство.

«Найбільш людожерські норми, антисоціальні, друга частина так звана, вони відклали її на 2013 рік. Але разом з тим і перша частина не є доброю. Бо передбачається, що всі ці відсуджені соціальні виплати, ті ж пенсії чорнобильцям та «афганцям», будуть через держказанчейство йти. Водночас ні порядку, ні механізму отримання цих відсуджених грошей немає», – сказав він.

5 червня Верховна Рада ухвалила Закон «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень». Головуючий на засіданні, перший заступник Голови Верховної Ради Адам Мартинюк заявив, що в даному випадку не ухвалюються норми щодо скасування соціальних пільг, а закон ухвалюється лише в частині виконання судових рішень.
XS
SM
MD
LG