Доступність посилання

ТОП новини

США попереджають Сирію про санкції


Сполучені Штати Америки попередили в середу Сирію, що на неї можуть накласти суворі економічні санкції через кампанію жорстокого придушення виступів громадян із вимогами зміни режиму.

Міністр фінансів США Тімоті Ґайтнер, виступаючи на засіданні «Групи друзів сирійського народу» в Вашингтоні, закликав країни всього світу застосувати «якнайбільший фінансовий тиск» на владу авторитарного президента Сирії Башара аль-Асада, щоб змусити його відійти від влади.

Він також підтримав пропозицію Ліги арабських держав ухвалити проти влади Сирії міжнародні санкції, передбачені Статутом ООН, розділ 7 якого передбачає можливість заходів у разі дій влади країни в разі її дій, що загрожують мирові, порушують мир чи становлять акт агресії.

Раніше в середу керівники Китаю і Росії Ху Цзіньтао і Володимир Путін спільно виступили проти «намагань врегулювати кризу в Сирії за допомогою зовнішнього воєнного втручання, а також проти нав’язування … політики зміни режиму» в цій країні.

Росія і Китай уже двічі блокували ухвалення резолюцій Ради безпеки ООН, які мали запровадити санкції проти влади Сирії через жорстоке придушення нею масових опозиційних виступів, що триває вже понад рік.

У цих протестах і їхньому придушенні загинули, за оцінками ООН, із обох сторін конфлікту понад 10 тисяч людей, у першу чергу цивільних.
XS
SM
MD
LG