Доступність посилання

ТОП новини

Табачник: заяви про корупційність програми друку підручників – брехня


Заяви заступника Голови Верховної Ради України Миколи Томенка про використання Міністерством освіти та науки корупційної схеми при реалізації державної програми друку підручників не відповідають дійсності, заявив міністр освіти Дмитро Табачник.

Як передає агентство УНІАН, він наголосив, що середня вартість українського підручника на сьогодні – 12 гривень 80 копійок.

«Усе інше – брехня, витинанки і дешевий популізм», – сказав міністр.

За словами Табачника, у разі, якщо, наприклад, підручник видають невеликим накладом, 200–300 примірників, його вартість буде вищою.

Раніше Микола Томенко звинуватив Міністерство освіти та науки у використанні корупційної схеми при реалізації державної програми друку підручників.

«Всупереч чинному законодавству на ринок друку підручників була заведена посередницька структура, яка цим ніколи не займалася, не має виробничих потужностей – так звана «Побутелектротехніка» з такою потаємною назвою, і видавництво змушували укладати угоду з цією структурою», – сказав Томенко.

За словами Томенка, залучення посередницької структури до процесу виготовлення підручників призводить до суттєвого подорожчання кожного окремого підручника.
XS
SM
MD
LG