Доступність посилання

ТОП новини

92% українців вболіває за національну збірну, 23% – за команду Росії (опитування)


Практично кожен українець вболіватиме за національну збірну, незважаючи, що шанси її на перемогу оцінюють гірше, ніж Іспанії та Німеччини, які, на думку більшості, є фаворитами Чемпіонату. Про це свідчать результати дослідження Соціологічної групи «Рейтинг».

Крім збірної України (92%) більшість вболіватимуть за збірні Росії (23%), Німеччини (15%), Англії (15%), Іспанії (15%) та Італії (12%). Також вболіватимуть за Францію (5%), Нідерланди (5%), Польщу (4%) і Португалію (4%).

Національну збірну найбільше підтримують на заході, Донбасі, півночі та у центрі України. Найменше – на півдні. За Росію вболіватимуть майже 40% на сході, півдні та Донбасі, вдвічі менше – у центрі та лише 3% – на заході. Німеччину та Іспанію більше підтримують на півдні та сході, Францію – на сході, Англію – у центрі.

За розвитком подій на Євро-2012 має намір спостерігати половина дорослого населення України, віком понад 18 років. Зокрема, 31% планують стежити за більшістю матчів, починаючи з групових турнірів і до фіналу, 9% – за матчами плей-офф і фіналом, ще 9% – лише за фіналом. Разом з тим, 46% зовсім не цікавляться чемпіонатом, 5% – ще не визначились.

Найбільший інтерес Євро-2012 викликає на заході України, Донбасі, півночі та сході. Найменший – у центрі та на півдні (ці території не приймають матчів чемпіонату).
XS
SM
MD
LG