Доступність посилання

ТОП новини

Держава у плані безпеки спрацювала на 5 – Нацагентство з підготовки Євро-2012


Держава у плані безпеки спрацювала за п’ятибальною системою на «5». Про це в ефірі Радіо Свобода заявив перший заступник керівника Національного агентства з підготовки та проведення в Україні футбольного чемпіонату Євро-2012 Олександр Бірсан.

Водночас, за його словами, тепер безпека українців та іноземців залежить не лише від зусиль держави.

«Питання зараз це не лише до держави, а до тих, хто до цієї держави приїхав. Бо хтось хоче зробити тут свято футболу, а хтось, може, і не дуже, і ми це вже бачимо. Але, думаю, ми спроможні забезпечити те, щоб дати можливість всім, у першу чергу гостям турніру, почуватися тут спокійно і як на святі», – зазначив Бірсан.

За його словами, охороні громадського порядку допомагає те, що багато футбольних фанів приїжджають організованим чином, їх супроводжує поліція їхніх країн.

«З Донецька доповідають про підготовку до сьогоднішнього матчу Англія-Франція. Представники поліції цих країн працюють у своїй поліцейській національній формі, і це добре спрацьовує на вболівальників цих країн», – запевнив Бірсан.

9 червня після фінального свистка матчу між збірними Росії й Чехії щонайменше 20 фанатів російської збірної вийшли з фан-зони у Львові з вигуками «Росіяни, вперед!», а також образливими висловлюваннями на адресу українських уболівальників. До них підбігли кілька хлопців, вбраних у футболки української збірної, і почалася хвилинна сутичка. Але фанатів миттєво роз’єднали правоохоронці.
XS
SM
MD
LG