Доступність посилання

ТОП новини

Караджич просить Гаазький трибунал зняти звинувачення


Радован Караджич на засіданні Гаазького трибуналу 11 червня 2012 року
Радован Караджич на засіданні Гаазького трибуналу 11 червня 2012 року
Колишній політичний лідер боснійських сербів Радован Караджич звернувся до суддів у його справі в Міжнародному кримінальному трибуналі у справах колишньої Югославії з проханням зняти висунені проти нього звинувачення.

За його словами, прокурори в цій справі намагаються «висмоктати хоч якесь обвинувачення з нічого».

За регламентом Гаазького трибуналу, підсудні мають право просити зняти звинувачення після того, як прокурори закінчать викладати їх.

Прокурори завершили цей виклад минулого місяця. Як очікують, сам Караджич має почати викладати свою позицію в жовтні.

66-літній Радован Караджич, арештований у Сербії 2008 року і переданий до Міжнародного кримінального трибуналу у справах колишньої Югославії, заперечує всі 11 висунених йому звинувачень у воєнних злочинах, злочинах проти людяності і в геноциді за його дії в часи боснійської війни 1992–95 років, коли він очолював самопроголошену на той час Республіку Сербську на території Боснії і Герцеговини. В разі визнання винним йому загрожує довічне ув’язнення. Він називає очолювану ним воєнну кампанію боснійських сербів, спрямовану на етнічні чистки всіх несербів у частині Боснії і на фізичне винищення тисяч босняків-мусульман, «справедливою і священною» війною.
XS
SM
MD
LG