Доступність посилання

ТОП новини

Президент Афганістану: повітряні удари по житлу заборонені


Хамід Карзай розповідає на прес-конференції в Кабулі 12 червня 2012 року про домовленість із Міжнародними силами сприяння безпеці
Хамід Карзай розповідає на прес-конференції в Кабулі 12 червня 2012 року про домовленість із Міжнародними силами сприяння безпеці
Президент Афганістану Хамід Карзай заявив сьогодні, що міжнародним силам у його країні надалі заборонено завдавати повітряних ударів по будинках афганців, навіть коли йдеться про оборону міжнародних чи афганських військ.

За його словами, він досяг такого порозуміння з командувачем Міжнародних сил сприяння безпеці та військ США в Афганістані генералом Джоном Алленом після чергового такого удару минулого тижня, в якому загинули 18 цивільних.

Водночас у міжнародних силах висловили інше розуміння досягненої домовленості. Як повідомили в їхньому командуванні, там погодилися обмежити повітряні удари тільки безпосередньо по житлових будинках, але авіація міжнародних сил і далі буде завдавати ударів по бойовиках і в населених пунктах, і в будинках, за необхідності захисту міжнародних військових на землі.

Загибель цивільних осіб унаслідок повітряних ударів Міжнародних сил сприяння безпеці, спрямованих проти повстанців, є дуже болісною темою в Афганістані. Влада Хаміда Карзая заявляє, що такі події підривають довіру афганців до його уряду, який користується підтримкою міжнародних сил.
XS
SM
MD
LG