Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародні сили в Афганістані вибачаються за загибель цивільних


Генерал Джон Аллен, архівне фото
Генерал Джон Аллен, архівне фото
Командувач Міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані генерал Джон Аллен вибачився сьогодні за загибель цивільних афганців у повітряному ударі раніше цього тижня.

Як повідомив речник міжнародних сил, для цього Аллен особисто прибув на місце події в провінції Лоґар на сході Афганістану, щоб принести вибачення місцевим старійшинам і мешканцям.

Це, як виглядає, перше підтвердження того, що в міжнародних силах визнали загибель цивільних афганців у завданому позавчора ударі, який мав за ціль місцевого лідера ісламістського руху «Талібан». Щойно вчора і в міжнародних силах, і у США, війська яких складають основу цих сил, заявляли, що не мають підтверджень загибелі цивільних.

Очевидці і місцеві мешканці заявляли, що 18 загиблих – сім дітей, п’ять жінок і шестеро чоловіків – були членами родини старійшини місцевого племені, які святкували весілля.

Президент Афганістану Хамід Карзай, який через інцидент перервав учора свій офіційний візит до Китаю, назвав той повітряний удар невиправданим, а подібні цивільні втрати в таких ударах неприйнятними.

Загибель цивільних осіб унаслідок повітряних ударів Міжнародних сил сприяння безпеці, спрямованих проти повстанців, є дуже болісною темою в Афганістані. Влада президента Хаміда Карзая заявляє, що такі події підривають довіру афганців до його уряду, який користується підтримкою міжнародних сил.
XS
SM
MD
LG