Доступність посилання

ТОП новини

Білорусь відмовилася видати Україні бізнесмена Борулька


Білорусь відмовилася видати Україні бізнесмена Павла Борулька, якого звинувачують у розкраданні 620 мільйонів гривень із Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Про це пише «Комерсант-Україна» з посиланням на інформацію заступника Генпрокурора Рената Кузьміна.

Як пише видання, білоруська прокуратура аргументувала відмову тим, що видача підозрюваного може завдати шкоди суверенітету або безпеці країни. «Ми отримали офіційну відповідь Генеральної прокуратури Білорусі. У ній йдеться про те, що задовольнити вимоги Генеральної прокуратури про видачу Павла Борулько не є можливим», – сказав Кузьмін.

«За чинною угодою про співпрацю, білоруська сторона не зобов’язана надавати Україну всю інформацію про причини відмови в екстрадиції», – додав заступник Генпрокурора.

Він також повідомив, що співробітники Генпрокуратури відвідували Павла Борулька в слідчому ізоляторі КДБ Білорусі.

Водночас із посиланням на джерело видання повідомило, що попри спроби СБУ добитися екстрадиції Павла Борулька, його випустили з СІЗО під підписку про невиїзд.

Раніше СБУ порушила справу за фактом привласнення співробітниками банків «Національний стандарт» і «Європейський» понад 444 мільйонів гривень коштів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Під час розслідування в окреме провадження було виділено справу щодо основного акціонера цих банків Павла Борулька, який, крім звинувачення в привласненні коштів, підозрюється також в організації злочинного угрупування.

За час розслідування сума розкрадених коштів зросла до 620 мільйонів гривень.

10 квітня СБУ повідомила про завершення розслідування цієї кримінальної справи. Однак затримати обвинуваченого правоохоронці не змогли, оскільки Борулько виїхав до Білорусі.
XS
SM
MD
LG