Доступність посилання

ТОП новини

Президент запрошує спостерігачів від ОБСЄ на парламентські вибори в Україну


Президент Віктор Янукович запросив на парламентські вибори 28 жовтня спостерігачів від ОБСЄ своїм листом до голів держав і урядів країн-учасниць Організації з безпеки і співпраці в Європі, повідомила сьогодні його прес-служба.

Цим листом він, зокрема, підтвердив «свою особливу зацікавленість у проведенні чесних і прозорих виборів до Верховної Ради України у повній відповідності із високими міжнародними стандартами».

Янукович висловив переконання, що всі учасники виборчого процесу в Україні зацікавлені в тісній співпраці держави з міжнародним співтовариством і широкій присутності під час виборчої кампанії офіційних спостерігачів від іноземних країн і міжнародних організацій.

«Ми усвідомлюємо, що від того, як пройдуть ці вибори, залежатимуть соціальна стабільність країни, а також перспективи подальшої модернізації України та її активної участі у глобальних політичних і економічних процесах», – наголосив Президент у листі.

Він також заявив, що українська влада неухильно дотримується встановлених Конституцією та міжнародними договорами України основних принципів виборчого права, зокрема, щодо організації вільних виборів, гарантування публічності та відкритості виборчого процесу.
XS
SM
MD
LG