Доступність посилання

ТОП новини

В Україні існує потреба патріотизму (огляд преси)


Київ – Успіх української збірної на Євро засвідчив: у суспільстві існує колосальна всезагальна потреба патріотизму, стверджує дописувач газети «День». Це не просто запит на позитив – це загальнонаціональна вимога, загальнонаціональний ультиматум: настав час мислити категоріями успіху, перемоги, звершень, єднання. Не випадково саме спорт став тією цариною, де синьо-жовтий колір перестав бути політичним кольором, а тризуб – приватизованим символом.

Українські аграрії взяли участь торгах на Чиказькій товарній біржі. Пропонували майбутній урожай причорноморської пшениці. Однак, як переконує експерт газети «День», вихід України на біржу, розташовану на іншому континенті, – це помилка. Країна, що посідає третє-четверте місце у світі з експорту зернових, має сама формувати біржовий ринок і бути одним із законодавців цінової політики. Заголовок статті – «Чиказький ф’ючерс на причорноморську пшеницю».

«Газета по-українськи» стверджує, що участь «Нашої України» у парламентських виборах – технічний проект Адміністрації Президента, мета якого – максимально відкусити шмат від опозиційного пирога. Експерт видання вважає, що Ющенко йтиме з гаслами критики Тимошенко, Яценюка, Кличка, «Свободи» та інших опозиційних сил і буде озброєний якимись не дуже приємними фактами з життя українських опозиційних політиків.

Нинішній фінал театрального сезону – час підбивати підсумки і робити висновки. А вони, на думку журналістів «Ізвєстій в Україні» – невтішні. Судячи з репертуару, на київській сцені дві крайності: перевірена часом класика і виправдані касовими зборами комедії. Соціальні драми, постановки про проблеми суспільства ставлять дуже рідко. Така тенденція означає початок української театральної кризи. Про це наголошується в статті «Фініта ля трагедія».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

XS
SM
MD
LG