Доступність посилання

ТОП новини

Донецьк приймає українців та французів


Донецьк – У п’ятницю в Донецьку відбудеться другий матч збірної України у рамках європейського чемпіонату з футболу. Україна гратиме із Францією. Очікують, що подивитися матч приїде Президент Віктор Янукович.

Основна маса вболівальників збирається у двох фан-зонах. Одна з них розташована безпосередньо біля «Донбас Арени», а інша – біля парку Щербакова та старого стадіону «Шахтар». Саме там уже було встановлено рекорд зі споживання пива під час попереднього матчу збірної, коли українці грали зі шведами. Донецька міліція вже звернулася до вболівальників із проханням бути помірними у споживанні алкоголю. Адже саме низьким цінам на пиво радіють французські фанати. А от ціни на готельні номери в Донецьку, на думку іноземців, заломили. Тому багато хто обрав для поселення кемпінг-парк, ціни на житло в якому лояльні – 8 євро в нематчевий день та 14 євро у день матчу.

В кемпінгу сподобався бар, басейн, розваги. Він далеко, але ми корустуємося таксі, воно тут набагато дешевше, ніж у Франції
Флоріан Робін
«В кемпінгу сподобався бар, басейн, розваги. Він далеко, але ми корустуємося таксі, воно тут набагато дешевше, ніж у Франції. Платимо 10 євро за ніч за людину в кемпінгу. Це недорого. І ми можемо познайомитися з різними людьми там. І можемо відвідувати Донецьк, ходити в нічні клуби. Аеропорт у вас маленький і ще не дороблений, але у нас через це проблем не було. А взагалі – серйозний контраст між старим містом та новим. Велика різниця. Це не однакове життя», – каже француз Флоріан Робін, маючи на увазі центр Донецька та його околиці.

Міська влада зробила висновки

Перед чемпіонатом було багато скептиків, які заявляли, що в Донецьку не фартовий стадіон, а вболівати за своїх тут не вміють.

Донеччани не проґавлять такий шанс, дивлячись, як вони вболівали в першому матчі, що відбувалося у фан-зоні й у місті. Взагалі, я думаю, що ще більш активними вони будуть на стадіоні
Валерія Дубова
«Я дуже сподіваюся, що вболівати будуть активно, що стадіон буде вщент заповнений. Тому що, по-моєму, донеччани не проґавлять такий шанс, дивлячись, як вони вболівали в першому матчі, що відбувалося у фан-зоні й у місті. Взагалі, я думаю, що ще більш активними вони будуть на стадіоні», – каже донецька журналістка та футбольна коментаторка для людей із вадами зору Валерія Дубова.

Після першого матчу в Донецьку, в якому грали збірні Англії та Франції, зробила висновки і донецька влада. За словами міського голови Олександра Лук'янченка, було винесено три уроки. По-перше, це – час роботи фан-зони, цього разу її відкриють раніше через великий наплив вболівальників – туди можна буде потрапити вже з 12 години дня. По-друге, це – робота міського транспорту вночі, яка, за словами Лук'янченка, під час матчу Україна-Франція буде «більш чіткою». І по-третє, це – проблема з парковками, яку влада також обіцяла вирішити, задіявши парковки УЄФА. Водночас, за твердженням правоохоронців, серйозних порушень громадського спокою під час Євро-2012 поки що не було.
  • Зображення 16x9

    Олена Поволяєва

    На Радіо Свобода з жовтня 2011-го року. Народилася, виросла, живу та працюю в Донецьку. У 2009-му році отримала ступінь магістра журналістики та диплом з відзнакою в Донецькому національному університеті. Цікавлюся документальним та радикальним кіно, сучасним мистецтвом, літературою. Катаюся на роликах, подорожую.

    Olena Povoliaieva | Создайте свою визитку


ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG